Tips & Tricks

70′ – theatre play for actress (spoken) and solo harp

Geachte bezoeker,

Van harte welkom in Tips & Tricks, een voorstelling over uw nieuwe thuis in het Kraakhuis van het Muziekcentrum De Bijloke.

Er zal in het komende uur tussen u en ons een echte, hechte, intense, tijdelijke relatie ontstaan.

Om ons samenzijn zo aangenaam mogelijk te maken zullen we een aantal regels afspreken. Die zijn nuttig en nodig om elkaar goed te begrijpen. Want pas als we elkaar echt begrijpen vormen we een echte, hechte, tijdelijke gemeenschap waarin u zich thuis kunt voelen.

Wij bieden u een kader van weloverwogen regels waarmee u zich als nieuwkomer probleemloos kan integreren. De deugdelijkheid van dit reglement wordt empirisch getoetst en bewezen op basis van persoonlijke anekdotes en citaten uit de wereldliteratuur.

Naast een mondelinge toelichting, zult u ook een muzikale expositie krijgen van het mechanisme van de regels. Hiervoor worden muzikale analogieën gebruikt, waarbij een toenemend aantal regels de compositie vormt waarnaar u komt luisteren en waarmee u een relatie aangaat.
Deze multimediale overdracht zal u helpen om de geplogenheden in onze gemeenschap binnen het korte tijdsbestek naar behoren te assimileren. Er kan veel gebeuren in een uur…

U zal zien dat het vinden van een thuis een zoektocht vergt, die afwisselend drijft op melancholie en militantisme, vertrouwen en vervreemding, eenzaamheid en
compensatie, maar dat het resultaat, onze echte, hechte, intense relatie, hoe dan ook de moeite zal lonen. Daarom heten wij u hartelijk welkom, zelfs meer dan welkom !

Getekend,

Joris Blanckaert (compositie),
Sarah Eisa (tekst & spel),
Anouk Sturtewagen (harp),
Machteld Timmermans (regie),
Eric Engels (beeld)
Esther Severi (dramatugische assistentie)
Bert Vermeulen (licht)

een coproductie van Muzi a Zeny en Muziekcentrum De Bijloke, met steun van de Vlaamse Gemeenschap.